Село наказано два месеца без телефони

Снимка: Архив

Жителите на Емен: "В 21 век сме, а живеем като в каменната ера"

Жителите на великотърновското село Емен са наказани като от над два месеца нямат стационарни телефони.

"Това е безобразие. Тук ползваме мобилни телефони само на един оператор, тъй като другите нямат покритие. Освен това стационарните телефони замлъкнаха и въпреки многобройните сигнали и оплаквания до БТК, все още връзките не са възстановени. Има хора, които ме търсят от цялата страна заради документи с наследствени и имуществени въпроси, звънят в кметството и нямат никаква връзка. Принуден съм да си върша служебната работа с личния си мобилен телефон", оплака се кметският наместник на Емен Владимир Стоянов.

Управникът сподели, че от далекосъобщителната компания му обяснили, че причина за липсата на телефонна връзка е кражба на кабел край Пушевския кантон.

"Казват, че трябва да бъде инсталирана и специална касета, но колко време е нужно да се направи това? От БТК заявяват: "Знаем, че нямате телефони, но нали не плащате сметки". В 21 век сме, а живеем като в каменната ера", гневи се Стоянов.

Потърпевши са около 60 живущи в Емен , както и 15 британски заселници. Негодуващите смятат да се жалват на омбудсмана Мая Манолова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България