Село прави Курбан байрам със спечелен коч от борби

Кметът на община Върбица Мердин Байрям/вляво/ връчи голямата награда коч на бореца, който го понесе

Традиционният събор в село Бяла река, част от шуменската община Върбица, завърши с народни борби през уикенда. 120-килограмов коч беше голямата награда в надпреварата на зеления тепих и той беше спечелен от Исмет Шерифов/42г./.

Местният борец с дълга кариера първо целуна живата награда и благодари на съдбата, че я печели в навечерието на големия мюсюлмански празник Курбан байрам. Обеща, че ще даде курбан навръх 1 септември и цялото село ще може да опита от ритуалната гозба. Местни се шегуваха, че така земните дни на 2,5-годишния коч се удължат с още седмица, също и съборът им.

Освен кочът, кметът на община Върбица инж.Мердин Байрям връчи още парични награди за фаворитите борци, сред които имаше и двойка момичета. За първо и второ място се състезаваха републиканските шампиони от Добрич Драгомир Стойчев и Светослав Люцканов. Драгомир спечели и получи парична премия от градоначалника. Кадетките Айджан и Айлин, които се състезават за клуба на Търговище също бяха голяма атракция за публиката. 17-годишната Айджан не се поколеба да влезе и в битка с момче съперник по категория, което я тушира.

Двудневният събор в село Бяла река събра хиляди на местния стадион. Депутати от групата на ДПС от Шумен, Разград, Сливен и Търговище уважиха празника. Той беше съпътстван от богата културна програма на деца и възрастни самодейци, както и на популярна гост-певица от Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България