Селски кмет напусна, стана автобусен шофьор

За селото ще се търси нов кмет

Кметът на село Цани Гинчево, част от шуменската община Никола Козлево, Красимир Георгиев напусна поста си внезапно по време на третия мандат. Вече работи като автобусен шофьор, върти волана на дълги разстояния за фирма "Етап", научи "Труд".

Георгиев подал заявление със стандартния мотив - по собствено желание и Общинската избирателна комисия е прекратила правомощията му, стана ясно преди ден.

На новата работа бившият селски кмет ще взема поне двойно по-висока заплата. Като управленец на Цани Гинчево възнаграждението му било 600 лв., а с удръжките падало до 470 лв. Георгиев е с книжка от 1989 г., работил е и в ДАП-Шумен.

Не само парите са повод Георгиев да реши да върти волана, вместо селото. По-спокоен и по-свободен щял да бъде на новия пост, за два мандата и половина вече бил направил много за населеното място. Издигната е църква, изградени са зони за отдих и детска площадка.

Първият мандат Георгиев се кандидатирал от ДСБ, после от ГЕРБ, а третия път бил с подкрепата на ДПС. Сега оставя възможност за селото да работят други хора и смята, че ще има достатъчно кандидати. Фамилията не зарязва дома си в Цани Гинчево, съпругата на Георгиев е детска учителка в съседното село Пет могили.

В селото без кмет първо ще се назначи временен от Общинския съвет, очаква се президентът да насрочи избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България