Селски кмет ръководел мрежа за проститутки от бар в центъра на София

Държали жените с високолихвени кредити

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на 9 души за участие в организирана престъпна група, която се занимавала с набиране на проститутки. Лидер на групата е кметът на село Тъжа, в нея са участвали 8 души. Действала е от пролетта на 2017 г..

Групата е държала заведение в центъра на София. Там са набирали сервитьорки и барманки, които освен това извършвали и сексуални услуги. Публикувани са обяви във вестник, чрез който са били набирани момичета.

Днес спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за седем души, останалите двама са освободени с мярка парична гаранция.

Жените били държани в зависимост от тартора, след като получавали от групата високолихвени кредити, които не можели да връщат. Двадесет жени са били принуждавани да проституират. Те са на различна възраст и няма данни сред тях да има непълнолетни и малолетни.

По време на акцията на 27 април са били иззети вещи, документи и секс атритуби. Момичетата са ходели и на домашни адреси, като тарифата е била 60 лева на час и 40 лева за половин час. Срещу допълнително заплащане предлагали и допълнителни екстри.

Групата била добре структурирана. Някои от членовете са занимавали с охрана. Други били шофьори, трети прибирали парите, които стигали до кмета на Тъжа. Кметът е имал и друго дело, внесено в спецсъда за организирана престъпна група и трафик на хора от 2015 г. От прокуратурата обаче нямат информация докъде е стигнало производството.

Жените са разпитани пред съдия и няма данни над тях да е упражнявано физическо насилие. Те са разказали, че са попаднали в схемата като кандидатствали по обяви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право