Селфи отведе полицаи при ученик с марихуана

Снимки ОДМВР-Шумен

Първата реколта от 500 грама е иззета

Ученик от град Върбица, Шуменско, си направи селфи с марихуана зад гърба и го сподели в социалните мрежи, но така не успя да пласира първата си реколта от марихуана. Полицейски служители от РУ-Велики Преслав са намерили и иззели в понеделник близо 500 грама канабис в дома на 18-годишния "фермер".

Работата по случая започнала след оперативен сигнал - бдителен криминалист забелязал селфито на младежа, което било направено на балкон, а зад него се виждали канабисови растения. Проведени били издирвателни действия за установяване самоличността и адреса на несъобразителния тийнейджър. В понеделник полицаи били във Върбица по друга тема, но забелязали тераса на ул. “Отец Паисий“, прилична на тази от уличаващата снимка.

Веднага предприели претърсване. Намерени са много найлонови пликчета, всяко със суха листна тревна маса, както и тревиста маса в кутия за обувки. Имало и разфасовки в изтъркани лотарийни билети. При извършения полеви наркотест тревата реагирала на канабис. Иззети са около 500 грама от дрогата.

За притежание на дрогата е образувано досъдебно производство. Няма данни младежът да е успял да пласира канабис. Той е с чисто минало. Учел в Гимназията по селско стопанство във Велики Преслав и вероятно е решил да приложи знанията си с цел печалба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони