Селяни печелят от трафик на проститутки

Седем души от села в Североизточна България са разследвани от добричката окръжна прокуратурата за трафик на проститутки и пране на пари, спечелени от сутеньорство. Четирима от тях вече са осъдени.

Преди близо месец 40-годишна жена от групата от варненското с. Кипра получи 2-годишна условна присъда и бе глобена с 10 000 лв., а през последните 2 дни Добричкият окръжен съд постанови сходни наказания на други трима жители на балчишкото с. Оброчище. Година и половина, отложени с 3-годишен изпитателен срок е присъдата на 44-годишната Миглена, изпрала над 22 000 лв., получени от заработката на жрици на любовта в Германия и Австрия.

Същият бизнес въртели и съселяните й Фани и Стоян. През 2010 г. 44-годишният мъж транспортирал 26-годишна жена до Дортмунд, за да проституира там, а от 2008 до 2011 г. изпрал 9580 лв., придобити чрез сутеньорство на жени в Швеция и Германия. Съпругата му Фани пък получила от него и усвоила 10496 лв., спечелени от трафика на жрици. 42-годишната жена получавала пари и от Норвегия, като подателят бил чужденец.

Съпрузите се признаха за виновни по всички обвинения и получиха условни наказания - 2 г. за Стоян и година за Фани. Според съдебните решения те и Миглена трябва да платят в полза на държавата престъпно заработените и изпрани хилядарки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право