Семеен превозвач на ток с огромен вътрешен обем

41-2 41-3С просторна пътническа кабина и огромен товарен обем комбитата с висок покрив като Peugeot Partner са функционални и предпочитани автомобили както за бизнес, така и за семейно ползване. Наред с конвенционалните моторизации моделът разполага и с електрически вариант не само за лекотоварната, но вече и за пътническата версия.

Както и останалите електромобили на Peugeot, eлектрическият Partner Electric с места за петима пасажери се задвижва от компактен елмотор с мощност 67 конски сили и висок въртящ момент от 200 Nm. Източник на енергия са литиево-йонни батерии с общ капацитет 22,4 киловатчаса, разположени на задния мост. Така моделът остава стабилен и с нисък център на тежестта, което се отразява в добро пътно поведение.

С едно зареждане се изминават 170 км и този пробег е едно добро постижение за кола, която ще бъде ползвана основно в градска среда. От обикновен контакт на домакинската електрическа мрежа батериите се зареждат на 100% за период от 12 до 15 часа. Но на бързата зарядна станция, която собственикът може да си инсталира в гаража или на паркомястото, батериите се пълнят на 80% само за 30 минути. Чрез апликация на мобилния си телефон водачът по всяко време може да провери дистанционно нивото на заряд на батериите.

Голямото предимство на комбитата с висок покрив като Peugeot Partner е огромният вътрешен обем. Седалките на втория ред могат да се сгъват или демонтират изцяло. В зависимост от позицията им товарният капацитет на багажното отделение варира от 1350 до 3000 л. С подобни възможности пътническият Partner дава възможност да бъде използван и като товарен автомобил в зависимост от потребностите на собственика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили