Семейна програма представя света на изкуството чрез игри

Интересна образователна семейна програма започва Градската художествена галерия "Борис Христов" във Варна. Всеки работен ден от 10 до 17 часа в нея могат да се включат посетители от 1 до 99 г.

Деца, родители, баби и дядовци ще трябва да търсят определени произведения в залите, маркирани с "тайни" знаци, да редят пъзели, да научат повече за биографиите на творците и ще могат да си правят атрактивно селфи със специална рамка и яка, изработена от Пловдивската опера.

На финала, решилите правилно игрите и загадките семейства ще получават награда - магнит с изображение на някоя от картините в галерията. Материалите за семейната програма ще бъдат обновявани периодично, така че да предизвикат желание за ново посещение, обясни директорът на културната институция Пламена Димитрова-Рачева. Проектът е подкрепен от Британския съвет и от Британското посолство у нас, след като галерията е спечелила обявен от него конкурс. Целта на програмата е малки и възрастни да открият заедно света на изобразителното изкуство по забавен начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони