Семейство издирва 63-годишен болен мъж, в неизвестност от ноември

Роднини издирват 63-годишен мъж, болен от Алцхаймер, който е в неизвестност от ноември миналата година и е обявен за общодържавно издирване. Асан Илиязов Асанов от търговищкото село Гърчиново излязъл на 28 ноември да събира орехи от дървета, които били само на 100 метра от къщата му и оттогава от него нямало ни вест, ни кост, разказа съпругата му Садифе. Тя потърси „Труд” с молба да разпространим информацията. Разказа, че мъжът й се губил и преди, поемайки в различни посоки, но успявали да го върнат. Случвало се да спира коли и да се придвижва с тях, но го настигали. Проблемът бил, че на моменти губел паметта си, дори и съпругата си не различавал и тя трябвало да го увещава, че му е жена от 40 години и майка на двете му деца, разказа още Садифе.

След като го търсили часове и полицията се включила в изриването му, били извикани и следови кучета от Търговище, които няколко пъти обхождали околията, включително и в съседните населени места. Близките обиколили и всевъзможни врачки преобръщали всеки район, в който ги пращали. Имали съмнения дали някой не се е възползвал от състоянието му, да го е прибрал, за да взима пенсията му, но тя била непокътната през това време.

От полицията в Попово потвърдиха, че са обходили всички възможни места, но нямало следа от човека. Пуснали са запитвания до колегите си в страната за лице, което да отговаря на описанието. До момента от никъде нямало вест.

Роднините се надяват Асан да е приютен в някоя институция и да е оцелял в тези месеци. При изчезването си той носел личната си карта, но не бил изпил лекарствата си за деня. От 15 години имал епилепсия и високо кръвно. Неотдавна му поставили и диагнозата за ранна фаза на Алцхаймер, но бил на крака, ходел до магазина и се оправял с ежедневните неща. Съпругата и семейството на Асан молят за съдействие, ако някой е видял мъжа, да се обади на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони