Семейство старци паднаха в клопката на "капитан Маринов" и му харизаха близо 10 хил. лева

Мним криминалист, уж от Районното управление в Нова Загора въведе в заблуждение семейство възрастни хора и те му харизаха всичките си спестявания от 9 800 лева.

Сигнал за ало-измамата подал 80-годишният съпруг на 13 юни - съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Двойката пенсионери станали жертва на познатата схема: "Помогни на МВР да залови опасни телефонни измамници". След като повярвали, че след ареста на престъпниците спестяванията им ще бъдат върнати, те доверчиво оставали пачките пред входната си врата.

Представител на криминалиста "капитан Маринов" дошъл, взел ги и изчезнал. Води се дознание.

В края на май жена от Нова Загора даде 6400 лева и златните си накити също на телефонни измамници, по същата схема. Престъпниците я държали 2 часа на телефона, за да спечелят време, накарали я да опише номерата на банкнотите, а после да ги сложи в хладилника.

Преди това жертва на бандитите станаха двама пенсионери, които по случайност се оказаха съседи. Те харизаха общо около 20 хил.лева. Освен личните си средства, единият от потърпевшите дал даже 10 хил.лева, които били на близък, оставени при него на съхранение.

От РУ на МВР в Нова Загора призоваха гражданите да посетят възрастните си близки и да ги предупредят да не се доверяват на обаждания по телефона, да не съобщават личните си данни и в никакъв случай да не дават пари на ръка на непознати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България