Семинар в Пловдив запознава с правата на пациентите и с различни аспекти на делата за лекарски грешки

Правата на пациентите, защита и достъп до здравна информация, както и различни аспекти на делата за лекарски грешки, са част от темите на семинара по медицинско право, който ще се проведе тази събота в една от залите на хотел "Марица" в Пловдив.

Над 100 души са заявили участие в семинара, организиран от Адвокатска колегия - Пловдив, като сред тях са юрисконсулти, лекари и други професионалисти, работещи в сферата на здравеопазването. Лектор на мащабното събитие ще е адвокат Мария Шаркова, която преди месец бе избрана за изпълнителен директор на Националния консултативен център по медицинско право.

Тя има богат опит в консултирането на лечебни заведения, лекари и пациенти по различни въпроси в областта на правото и здравеопазването. Наскоро адвокат Шаркова се завърна от едногодишна специализация в САЩ, където е била стажант в престижния федерален Център за контрол и превенция на заболяванията и е изучавала способи за алтернативно разрешаване на спорове, медиация в здравеопазването. По време на семинара адв. Шаркова ще сподели впечатленията си, свързани с начина, по който там се разрешават правни спорове между пациенти и болници и опита на САЩ по въпроси с пациентската безопасност и нежеланите събития в болници.

Семинарът ще започне в 9.30 часа и ще продължи цял ден поради голямата аудитория и разнообразните въпроси, които ще се обсъждат:

- какво представлява медицинската документация, как се попълва и разчита;

- какви са спецификите на делата за лекарски грешки и какви извънсъдебни способи са възможни за решаването им извън съдебната зала;

- кога информираното съгласие действително е информирано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони