Семинар събира във ВТУ студенти и туристическия бизнес

Научен семинар „Образование в туризма“ организира катедра „Туризъм“ при Стопански факултет на Великотърновския университет. Семинарът ще се състои на 4 декември 2018 от 10:00 ч, в зала 401 на Стопански факултет и ще събере на едно място средното и висшето образование по туризъм, заедно с ключови бизнес предприемачи в бранша на регионално ниво.

Целта на събитието е да представи нови виждания за ролята на образованието по туризъм, да даде примери за успешно взаимодействие между работното място и образованието, да провокира студентската общност към активност, а потребителите на кадри – към по-осезаемо влияние в процеса на преподаване. В рамките на семинара ще бъдат излъчени наградените студенти и ученици, изпратили свои разработки на обявения от катедрата конкурс за есе „Моята реализация в туризма – очаквания и реалност“.

Интересът към събитието вече е голям, предвид предварително заявените регистрационни бланки.

Катедра „Туризъм“ вече заяви желанието си да провокира актуални въпроси, касаещи туризма в дестинация Велико Търново. Това е второто по рода си събитие на катедрата, след провелата се през ноември 2017 кръгла маса, където в дискусионен формат бяха засегнати важни проблеми, свързани, както с работата на преподавателския екип, така и с реалността на туристическия бизнес в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони