СЕМ отложи конкурса за нов директор на БНТ

Съветът за електронни медии отложи започването на конкурса за избор на нов генерален директор на Българската национална телевизия.

На вчерашното заседание на регулатора всичките му петима членове гласуваха „въздържал се“ относно стартирането на процедурата, която трябваше да бъде отворена на 1 декември. По този начин обществената електронна медия щеше да има нов началник около 31 януари, назначен по променена правилник. Той се състои от четири етапа и бе изготвен от СЕМ на базата на опита на други европейски държави.

След решението на СЕМ сегашният директор Вяра Анкова остава на поста. Нейният мандат изтече преди няколко месеца, но по силата на законови поправки тя може да изпълнява задълженията си до избора на неин приемник.

Членовете на СЕМ аргументираха решението си с факта, че в сега ситуацията в страната не е добра и трябва да се изчака „по-стабилен обществен момент“. Освен това декември бил ваканционен месец и това щяло да затрудни кандидатите за поста.

Вече били започнали политически спекулации заради обявяването на конкурса, което не било добре за имиджа на регулатора. Неговата председателка Мария Стоянова обяви, че приема доводите на своите колеги.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България