Сенаторка се кандидатира за US президент

Хилъри не изключвала участие в надпреварата

Американската сенаторка демократка Камала Харис (54 г.) стартира кампанията си за президентските избори в САЩ през 2020 г. с атака срещу “средновековната” стена на Доналд Тръмп по границата с Мексико, предаде Ройтерс.

Бившата калифорнийска прокурорка е дъщеря на ямаец и индийка. Тя заложи на слогана “Камала Харис за народа” и остро разкритикува антиимиграционните политики на настоящия държавен глава.

Междувременно Си Ен Ен съобщи, че Хилъри Клинтън (71 г.), която изгуби президентската надпревара през 2016 г. от Тръмп, не изключвала отново да се кандидатира за предстоящия вот. Според запознати бившата първа дама, която при Барак Обама бе държавен секретар, разчита на факта, че е взела повече гласове на изборите от Тръмп.

През уикенда на сцената се появи и нов играч в лицето на бившия шеф на веригата кафенета “Старбъкс” Хауърд Шулц, който посочи, че “сериозно обмисля” да се участва в изборите като независим кандидат за президент. Дългогодишен демократ, Шулц разкритикува настоящата двупартийна система в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка