Сенатът утвърди Брет Кавано за Върховен съдия в САЩ

Американският сенат утвърди Брет Каванo за поста на съдия във Върховния съд на САЩ, като прекрати грозната война, която демократите водеха срещу него по време на процеса на утвърждаване. Тоновете помия с които бе залят магистратът не попречиха да излезе победител в битката със неолибералите, феминистките и армията соросоиди, които в продължение на месеци се опитваха да влияят на общественото мнение с недоказуеми обвинения и лъже-новини.

Утвърждението на Брет Кавано се разглежда като ясна победа за президента Тръмп в усилията му да освободи Върховния съд от хватката на либералите.

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл, отхвърли критиките на демократите и заяви, че днес е "добър ден за Америка и важен ден за Сената".

"Ние приехме презумпцията за невинност, отказвахме да бъдем сплашени от тълпа хора, които нападат  републиканците в  домовете им и по коридорите", каза той.

"Приветствам и поздравявам американския Сенат за утвърждаването съдия Брет Кавано във Върховния съд на САЩ", написа в Туйтър президентът Тръмп. "По-късно днес ще подпиша заповедта за назначаване и той официално ще се закълне.”

Кавано идва на мястото на съдия Антъни Кенеди, който се пенсионира по-рано тази година. Кенеди беше смятан за консервативен съдия, но често е неговият вот е надделявал в решаващи дела в полза на правата на гейовете и други либерални каузи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка