Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT с концерт на Античния театър в Пловдив

DEVIN TOWNSEND PROJECT

PrintСензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо в България на 22 септември 2017 година в Пловдив, съобщиха организаторите на концерта от Радио "Тангра Мега Рок".

Епичното шоу на сцената на Античния театър ще се състои от две части - в първата ще бъде представен легендарният албум "Ocean Machine" по повод 20-годишнината от неговото излизане, а във втората Девин Таунзънд и групата му ще изпълнят заедно с оркестъра на Държавна опера-Пловдив под диригентството на Левон Манукян свои хитове, избрани от феновете в допитване на официалния сайт на музиканта.

Шоуто е част от седмото издание на световния музикален форум "Sounds Of The Ages", а билетите за концерта ще се пуснат в продажба още на 31 октомври (понеделник).

Девин Таунзънд изригна още през 1993 година, когато едва 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Стив Вай "Sex & Religion". Там канадецът се сработи с гениалния китарист и барабанист Тери Бозио (Франк Дзапа) и басиста Ти Ем Стивънс, а малко по-късно и с басиста Джейсън Нюстед (METALLICA).

Често наричат Девин Таунзънд "Франк Дзапа на 21-ви век", но самият той скромно отклонява сравнението, въпреки че печели куп награди - няколко "Джуно" в Канада и различни престижни отличия на Стария континент - на "Metal Hammer", "Prog mag" и други.

На следващия ден след концерта на DEVIN TOWNSEND PROJECT на сцената на Античния театър в Пловдив ще гастролира легендарният MANFRED MANN'S EARTH BAND, съобщиха организаторите на "Sounds Of The Ages 2017".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура