Сензационно! Трансфери само през лятото

Президентът на ФИФА Джани Инфантино приготвя революция относно правилата за привличането и продаването на футболисти. Според френския вестник „Екип“ на 28 февруари ще бъдат разгледани 11 точки, които имат за цел да гарантират почтеността във футбола, да повишат прозрачността и да запазят конкуренцията в спорта.

ФИФА иска да има само един трансферен прозорец и сделките между клубовете да се осъществяват само през лятото.

Инфантино подкрепя предложението на Висшата лига на Англия сделки да се правят до началото на самия сезон. Той иска да ограничи възможностите един отбор да преотстъпва много играчи на други тимове. Желанието му е да сложи край на подобни практики, както в случая е с „Удинезе“, който има 103 футболисти, които са наети, но са разпределени в отбори от няколко първенства. Президентът на световната футболна централа иска да въведе и таван на заплатите, което ще се позовава на доходите на всеки клуб, за да може да бъде защитена конкуренцията между отборите и да се запази баланса.

Шефът на ФИФА също така вярва, че трябва да бъдат регулирани комисионните, които се плащат на футболните агенти. Инфантино смята, че увеличението на комисионните е „обезпокоително“ и че трябва да има „по-добра регулация“, за да се избегне корупцията, подкупите и изпирането на пари.

През последната година бяха похарчени 5,1 милиарда евро за трансфери. Агентите пък получиха от комисионни 400 милиона.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят