Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу обсъдиха споразумението за Идлиб

Министрите на външните работи на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу са обсъдили в Истанбул реализирането на споразуменията за зоната за деескалация в сирийската провинция Идлиб. Това се казва в съобщение на руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

По време на срещата Лавров и Чавушоглу са обсъдили необходимите мерки за засилване на координацията на действията в Сирия, свързани с борбата срещу тероризма, активизирането на процеса за намиране на политическо решение на кризата въз основа на резолюция 2254 на Съвета за сигурност към ООН и др. Особено внимание е било отделено на прилагането на споразуменията за зоната за деескалация в сирийската провинция Идлиб.

Външните министри на Русия и Турция са обсъдили и руско-турските отношения.

Дискутирани са били състоянието и перспективите за развитие на консултативния диалог между министерствата на външните работи на двете страни, както и актуални въпроси, свързани със сътрудничеството в търговско-икономическата и културно-хуманитарните сфери, се казва в изявлението на руското външнополитическо ведомство.

Лавров и Чавушоглу са обсъдили и редица други международни проблеми, включително палестинско-израелския конфликт, кризата в Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят