Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров отбеляза успехите в развитието на диалога с България по време на срещата си с българския външен министър Екатерина Захариева.

„Радваме се да Ви посрещнем в Москва и да продължим диалога, който наскоро придоби стабилност и динамика“, цитира агенцията ТАСС думите на Лавров. „Смятаме, че това отразява интересите на народите на нашите държави. Отношенията между нас са основани на дълбоки исторически и културни традиции. Миналата година отбелязахме 140 години от освобождението на България в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г., а тази година отбелязахме 140 години от установяването на дипломатическите отношения", добави още той.

„Благодарни сме, че приехте нашата покана, тя е добра възможност да обсъдим пълния набор от двустранни връзки и, разбира се, да обменим мнения относно ситуацията в Европа и света като цяло“, каза Лавров.

Захариева от своя страна заяви: „През последната година имахме редица посещения на високо ниво и се радвам, че диалогът ми с Вас се възобновява“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия