Сергей Лавров: Украинските власти продължават своя русофобски курс

Украинските власти продължават своя курс към русофобия, коментира руският външен министър Сергей Лавров по повод прозвучалите от Киев обвинения срещу тайните служби на Русия, че са замесени в убийството на руския журналист Аркадий Бабченко вчера в столицата на Украйна, предаде ТАСС.

"Поредната трагедия в Киев - Аркадий Бабченко бе убит във входа на собствения си блок и ето вече премиерът на украинското правителство (Володимир Гройсман) заявява, че са го направили руските спецслужби", каза Лавров на международен експертен форум в Москва.

По думите му "тази мода в международните работи е твърде печална". Мнозина обаче я следват - например украинците, радващи се на "пълна безнаказаност от страна на западните си покровители". Те обаче "изцяло пренебрегват съветите на същите си западни покровители как да слагат ред в собствената си къща", добави руският външен министър.

Руският журналист и писател, яростен критик на Кремъл Аркадий Бабченко бе застрелян снощи в Киев, където живееше в доброволно изгнание. Бабченко казваше, че е заплашван заради това, че е разобличил ролята на Русия в конфликта в Източна Украйна. Украински политици обвиниха Русия, че е замесена в убийството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа