Сергей Рябков: Русия подготвя отговор на американските санкции

Руският заместник министър на външните работи Сергей Рябков.

Русия подготвя отговор на американските санкции, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков в ефира на руската телевизия „Россия 1“.

"Наистина ли мислите, че ние не може да се справим с още една или дори пет вълни от санкции? Да, необходимо е да се подготвим, ние се подготвяме", каза Рябков.

Дипломатът отбеляза, че Русия никога не е била изправена пред "толкова невъзприемчив" партньор в САЩ, като сегашната администрация на президента Доналд Тръмп.

"Американската страна е готова да чуе само това, от което тя се интересува по свои собствени причини. Което не съответства на тяхната представа за това, което е вярно и това, което не е вярно, като цяло, за това кое е добро и кое е лошо, го пропуска покрай ушите си", посочи заместник-министърът на външните работи.

По думите му, Москва има различни начини да представят руската гледна точка на проблемите в САЩ, включително и международни съдилища и публична дипломация.

Освен това дипломатът подчерта, че страната му няма да остави без огледален отговор разширяването на американския черен списък на руски граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия