Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а

Сергей Станишев

Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Резултатът е разочароващ за всички нас. Искам да кажа на нашите избиратели да не се отчайват. Това не е последната битка, която водим. Това коментира пред журналисти лидерът на ПЕС и пети в листата на БСП Сергей Станишев.

"Само преди месец БСП водеше почти във всички проучвания. През 2017 г. отново имаше ситуация много благоприятна за БСП, но тогава отново загубихме и не се направи истински анализ на резултатите. Сега се повтаря същата ситуация. Имаме нужда от бърз, но задълбочен анализ на изборните резултати, който да покаже защо хората не ни припознаха като алтернатива на ГЕРБ", коментира Станишев.

Вместо да имаме единна кампания на листата, имаше паралелни кампании на всички кандидати. Това е слабост, която трябва да бъде отчетена, подчерта той.

"Освен това, навсякъде ме питаха защо сме извън Народното събрание и ми казваха, че битката се води на тепиха", добави Станишев.

По думите му, в България не се е състоял истински европейски дебат. "Навсякъде в Европа има рекордна избирателна активност - близо 50%, според прогнозите. В България кампанията се превърна в репетиция за национални избори, каза той.

"Трябва да решим на кого говорим. Дали на 60-те процента българи, които са проверопейски настроени, или на 20-те процента евроскептици", изтъкна Сергей Станишев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика