Сергей Шойгу: Все някога ще трябва украинските екстремисти да бъдат спрени

Така или иначе все някога ще трябва украинските националисти да бъдат спрени. За съжаление, това не бе направено по-рано“, заяви министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в интервю пред вестник „Московский комсомолец“, публикувано в неделя, предава EA Daily.

В коментар за идващите от Киев заплахи за „триумфално влизане в Москва на танковата броня“, министърът изрази надежда, че украинския народ и украинските власти ще имат волята, силите и възможността „да осъдят тези горещи глави, които призовават за подобна глупост и налудничав сюжет“.

„Украинците са братски народ. Моите роднини по майчина линия са от Украйна. Там е погребан дядо ми. Във Великата Отечествена мама е преживяла там окупацията. Братята на майка ми от Украйна са отишли на фронта от там. И, между другото, аз съм кръстен на 5-годишна възраст в един от храмовете на град Стаханов, Луганска област. Абсолютно съм убеден, че ще живеем в мир и добросъседство с украинския народ. Уверен съм, че ще дойде това време“, подчерта министърът на отбраната на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа