Серж Гнабри по стъпките на Герд Мюлер

Серж Гнабри вкарва, вкарва и вкарва. Нападателят на „Байерн“ тръгна по стъпките на великия си предшественик Герд Мюлер в националния отбор. Гнабри заби за девети път в първите си 10 мача за Бундестима при 2:0 над Северна Ирландия в Белфаст. Бомбардирът на нацията Мюлер има 10 гола в десетте си първи двубоя за Германия.

За мен той е незаменяем – каза Йоаким Льов, селекционер на Бундестима. - Той не само се движи прекрасно по терена, но винаги е опасен за противника. В последните мачове беше на най-високо ниво.“

Льов определи победата над Северна Ирландия като момент на обучение за обновената Германия. С този резултат световният шампион от 2014 година реално си осигури място на Евро 2020, въпреки че ще е втори след Холандия, която спечели с 4:0 като гост на Естония.

Лука Модрич, актуалният кавалер на „Златната топка“, вкара навръх 34-ия с рожден ден за 1:1 срещу Азербайджан в Баку. Въпреки това вторите в света продължават да оглавяват своята група пред Словакия, която победи Унгария с 2:1 като гост.

Кевин де Бройне пък бе определен като най-добрия халф в света от белгийския селекционер Роберто Мартинес след 4:0 над Белгия. Звездата на „Манчестър Сити“ асистира на три попадения и сам вкара четвъртото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят