Серийният убиец от Кипър получи 7 доживотни присъди

Снимка: Архив

Съдът в Никозия даде пет последователни и две паралелни доживотни присъди на серийния убиец Никос Метаксас, съобщава кипърското англоезично издание "Cyprus Mail".

35-годишният Метаксас бе обвинен в умишлено убийство и отвличане на пет жени и две момичета - от Филипините, Румъния и Непал - между септември. 2016 г. и юли 2018 г. Двете деца на възраст шест и осем години са били дъщери на две от жените.

В понеделник Метаксас бе доведен с тежка охрана в съдебна сграда в столицата Никозия с бронежилетка и се появи без адвокат. Той избухна в сълзи, когато беше прочетено обвинението срещу него. "Аз съм извършил ужасяващи престъпления", каза той, изразявайки съболезнования на семействата на жертвите.

Полицията съобщи, че обвиняемият се е срещал с жените онлайн. Жертвите са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г. Началникът на полицията бе уволнен и министърът на правосъдието подаде оставка след разкритията заради обвинения, че не са разследвали сериозно изчезването, защото жените са чужди гражданки. Първата жертва е намерена мъртва от туристи, в изоставена мина в края на април, разкривайки страшното убийство. Последната открита жертва, 6-годишното дете, е намерена в токсично езеро на 12 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа