Серина си тръгна от Мелбърн без скандал

Серина Уилямс отпадна с достойнство от Аустрелиън оупън, въпреки че имаше повод да се скара с рефера по време на четвъртфинала с Каролина Плишкова (Чехия). Американката загуби с 4:6, 6:4, 5:7, а в третия сет пропусна мачбол при 5:1 заради несправедливо отсъдено пристъпване на линията при сервис. За разлика от друг път обаче, сега носителката на 23 титли от Големия шлем прие безропотно решението. Кошмарите за нея продължиха с обърнат глезен, което я принуди на доиграе мача на куц крак.

„Не това беше проблемът, просто Каролина игра най-добрия тенис в кариерата си“, заяви след мача Уилямс, която отново отложи плановете да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 трофея.

Плишкова пък остава в битката за №1 в ранглистата след турнира наред със сънародничката си Петра Квитова и Наоми Осака (Япония).

„В един момент вече се виждах в съблекалнята, бях почти отчаяна, а малко по-късно все още бях на корта – призна чехкинята. - Тогава си казах, че ще гледам просто да спечеля още един гейм. В тениса имаш нужда и от късмет.“

Чехкинята ще гони място на финала срещу Осака, която надигра с 6:4, 6:1 Елина Свитолина (Украйна).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт