Сестри от Москва са влюбени в България

Елена Малишева и Татяна Буянова идват редовно у нас от 9 години

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова реализира поредица за дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Сестрите Елена и Татяна не крият възрастта си и с усмивка приемат неизбежното удивление, когато я уточняват. И двете могат успешно да конкурират най-известните модели, имат виталност и впечатляващ стил. Казват, че много от този успех дължат на срещата си с д-р Емилова. За пръв път пристигнали в медицинския й център през 2009 г., след като видели как изглеждат техни приятелки, прилагали у нас плодолечението.

Най-убедителната реклама за всяко нещо са постиженията, които сам може да видиш, споделят сестрите. И уточняват, че българската лекарка не се нуждае от никаква реклама, защото който има потребност от качествена промяна в живота си, намира своя верен път. Независимо колко километра го делят от целта.

Своите хиляди километри Елена и Татяна първия път изминали до морето, където тогава работел медицинският център. Впечатлени от бързите резултати, не спират да го правят при всяка възможност за откъсване от натоварения работен график. Татяна е архитект, ангажирана с мащабни обекти в Русия, а Елена е интериорен дизайнер. Допълват се в професионалната сфера, естествени допирателни имат и в отношението си към нещата от живота - като хранене, двигателна активност, начини за зареждане на батериите. И двете, преди да открият вълшебствата на програмата с плодове, чай и мед, са консумирали много сладкиши, тестени храни и големи количества от любимия си кашкавал.

Оплакванията на Елена били причинени от възпаление на щитовидната жлеза и повишена функция на органа, страдала от главоболие, световъртеж и силни болки в кръста. Имала и период, в който за кратко време добавила към теглото си 5 кг заради хормонални проблеми.

При последното си посещение при д-р Емилова това лято московчанката с облекчение възкликва “Излекувах се!”, защото всички изследвания на щитовидната жлеза като по чудо са в норма и заболяването, за което официалната медицина твърди, че остава за цял живот, вече е в миналото. Елена поддържа и перфектни килограми, спазвайки програмата на българската лекарка, адаптирана по личен начин. Казва, че в Москва й е по-трудно да бъде стриктна, но от д-р Емилова е научила как да се справя във всяка ситуация. След консумация на животинска храна прави разтоварващи дни и се чувства отлично. В медицинския център прилага плодолечението за 10-15 дни и в комбинация с правилно захранване ефектите са продължителни. В менюто й вече няма сладкиши и тестени изкушения, с предимство са зеленчуците, понякога включва риба и пилешко, но никога не ги слага на масата за вечеря. В медицинския център не пропуска заниманията с пилатес и обича да ходи пеш. Прави го и в родината си при всяка възможност.

Татяна разказва, че през 2009 г. се е определяла като човек без сериозни оплаквания. Дискомфорт й създавали понякога залепени от обездвижване и хапване на сладки и тестени изкушения килограми. Срещата с д-р Емилова я провокирала да се вгледа по-внимателно в себе си и да обърне внимание на ниското си кръвно, болките в ставите, упорития запек. За всяко от тези неразположения лекарката имала обяснение и съвет как да не се превърнат в сериозна заплаха за здравето. След направените през всичките 9 години гладувания Татяна казва, че се чувства нов човек, изчистен от вредности, положително зареден и сигурен как да съхранява енергията си. За по-дългите гладувания се доверява на медицинския център, защото знае, че там ефектите се постигат бързо и под непрестанен лекарски контрол. В Москва прави сама кратки програми в дните по новолуние и пълнолуние. Казва, че животът й върви по съвършено различен начин. Спряла е всички млечни продукти, консумира много плодове. Често ги комбинира със зърнена каша, а месо има на трапезата веднъж седмично. Много внимава за качеството и не щади усилия да си набавя чисти храни от сигурен източник. В свободните часове се занимава с йога и твърди, че това е важно за пълноценното зареждане.

За двете сестри всекидневните сутрешни лекции на д-р Емилова са важна част от програмата им в медицинския център. Казват, че е цяло изкуство съдържанието им да се допълва непрекъснато и оценяват високо това отговорно отношение на лекарката и екипа й към пациентите. Развива се и самата клиника, казва Елена. И формулата е в комплекса от система, атмосфера и резултат. Мястото е номер 1 в света, убедена е московчанката. Заради организацията и невероятните постижения. В това се е уверил и съпругът й Максим. Заради сърдечни проблеми той търсил помощ в европейски клиники, но му помогнала програмата на д-р Емилова. Елена се шегува, че той се съпротивлявал цели 7 години, преди да се довери на плодолечението. Но още след постигнатите добри резултати при първото си идване в медицинския център, се е превърнал в още по- голям фен на програмата от съпругата си.

Приемаме България като втори дом, споделят двете московчанки. Тук се чувстваме приети не само като пациенти, а като истински приятели. А това е ценно поне колкото здравето.

 

Сурово ризото (2 порции)

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

60-2-emilova300-400 г сурова елда (внимание! Кафявата не е сурова, а бланширана) накисваме за около 15 минути във вода. Изцеждате и оставяте зърната да омекнат за около 10-12 часа. Еладата е взела, каквото и е необходимо от накисването за петнадесетте минути, и ще започне да се съживява и покълва. Ако я оставите за по-дълго във водата, тя ще се разлигави поради огромното количество лигани, които отделя.

1 узряло авокадо намачкваме с вилица. Добавяме нарязани на ситно няколко стръкчета пресен чесън или лук, няколко сушени доматчета, няколко чери доматчета, един-два наситнени моркова. Добавяме самардала, хранителна мая, бял пипер и натурални маслини на вкус. При желание и лют пипер. Изплакваме добре елдата, изчакваме я да се отцеди и я объркваме с останалите продукти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве