Сеч на здрави дървета в центъра на града разбуни пловдивчани

Сеч на големи и здрави дървета зад Военна болница в Пловдив разбуни жителите на квартала в центъра на града под тепетата. В понеделник в 8.30 часа те излизат на протест, за да изразят своето възмущение от продължаващата вече седмица сеч, както и да установят какви точни дървета се режат.

сеч

Протестиращите ще изискат и документи за сечта, защото се опасяват, че въпросните 50-годишни дървета ще бъдат представени за изгнили и опасни. През август започна ремонт на тротоарите на ул. "Борислав", "Кръстец" и "Славянска" в район "Централен", иницииран от жителите на квартала зад Военна болница, защото преминаването по тротоарите е невъзможно.

Те обаче изрично са декларирали желанието си да се възстановят вече изрязаните дървета. Вместо това се унищожават и останалите здрави дървета на въпросните улици, до момента над 10. В квартала зад Военна болница от 20 години се извършва застрояване за сметка на зелените площи, каквито вече няма и дърветата по тротоарите са единствената останала зеленина. Поставянето на нови тротоарни плочки и ремонтът на улиците трябва да са поводи за облагородяване на зелената система, а не за нейното унищожаване, коментират жителите на квартала. Те стартират подписка срещу сечта на дървета в района и пускат жалби до всички институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони