Сибел Кекили е звезда в 12 порно филма

По-късно идва и ролята в „Игра на тронове”

Сибел Кекили е германска актриса от турски произход. През 2002 година, докато търси работа, приема да се снима порно филми и участва в общо 12 продукции. След като завършва специален курс, работи в администрацията на Кьолн, в службата по чистота. При разходка из местния мол е забелязана от режисьор и поканена на кастинг. Кекили е одобрена и получава ролята на млада германка от турски произход, извършила неуспешен опит за самоубийство. Днес Сибел е изключително високо ценена актриса и извън порно индустрията, като вече два пъти печели „Лола", най-престижната награда в немското кино.

Сибел Кекили е родена на 16 юни 1980 година в Хайлброн, Германия. Родителите и са турски емигранти. В училище момичето показа завидни знания и завършва с отлична диплома. На 18 завършва специален курс и започва да работи в администрацията на Кьолн, в службата по чистота. Но рутината в държавната администрация не е за бурната натура на младата туркиня и тя решава да се реализира в друга сфера.

Напуска града и се мести в Есен. Тук започва дълго търсене на себе си: работи като продавачка, барманка, сервитьорка, промоутър и дори модел и порно актриса. Поради ниския ръст (163 см), момичето е канено само на фотосесии.

При разходка из местния мол, Сибел е забелязана от режисьор и поканена на кастинг. Одобрена е и получава ролята на млада германка от турски произход, извършила неуспешен опит за самоубийство. Драмата "Глава в стената" излиза през 2004 г. и веднага получава най-високото отличие на Берлинския филмов фестивал - "Златна мечка". Филмът печели наградата FIPRESCI за актуалността на темата и дълбоките социални проблеми. „От собствен опит знам, че физическите и психическите насилия са нещо нормално мюсюлманските семейства. И дори да съм роден в Германия, аз си оставам туркиня”, казва Сибил.

Успешният дебют допринася за бързото развитието на актьорската кариера на Сибел Кекили. Тя участва в много международни проекти, а работата й не остава незабелязана от професионалистите. И така, заради ролята си във филма „Зимни пътувания“ (2006), тя е призната за „Най-добрата актриса“. Нов успех й носи филмът „Чужденец“ през 2010 г. Главната героиня Умай е изиграна от Сибел, млада турска жена, която напуска родината си, за да избяга от жестокия си съпруг и да даде шанс на сина си за по-добър живот.

Лентата получава световно признание и донася награда на Кекили в номинацията „Най-добра актриса“ на международния филмов фестивал „Трибека“, както и най-високото отличие в немското кино „Лола“.

През 2010 г. Сибел получава предложение от HBO да се снима в култовия сериал Game of Thrones.

Режисьорът на кастинга на проекта вижда Сибел във филма „Чужденец“ и, впечатлен от нейната игра, й изпраща покана за кастинг. В резултат на това актрисата участва в 20 епизода, играейки Шае - любимата на джуджето Тирион Ланистър. Ето как описва това преживяване: „Разбира се, беше ясно, че това е скъп филм. Преди това участвах в нискобюджетни продукции, това беше необичайно за мен. Е, и освен това не забелязах веднага този успех. Първите сезони на поредицата дори не ги гледах. Но като видях цялата тази истерия, реших да видя какво толкова сме направили.”

Днес Сибел Кекили живее в Хамбург. Не е омъжена, но има връзка с по-млад мъж. Двойката все още няма деца. Актрисата не обича да посвещава никого, особено журналистите, в личния си живот. Отчасти тази позиция се обяснява с факта, че името й често се свързва със скандали.

След успеха на филма „Глава в стената” журналистите от немското издание на Bild научават, че актрисата участва във филми за възрастни под псевдонима Dilar. Сибел не отрича и коментира: „Това е вярно. Бях млада и имах нужда от пари." Причината да участва във филмите за възрастни е, че дълго време младото момиче не успява да си намери работа. След като получава предложение, тя участва в 12 порно продукции. Според слуховете баща й дори се отказва от нея и не поддържа връзка с дъщеря си. През 2004 г. актрисата открито призова пресата да спре "тормоза" и "унижението на човешкото достойнство". Втората вълна на общественото възмущение се надигна след поредицата „Игра на тронове“. Последователите на Сибел в Instagram, особено от Турция, се срамуват заради ролята й на куртизанка. Звездата е принудена временно да блокира акаунта си.

Негативната кампания обаче не се отразява никак зле на кариерата й. С участието в сериала „Игра на тронове" Кекили се превърна в звезда от световен мащаб, а феновете оценяват не само нейния чар, но и смелия й подход при превъплъщението в проститутката Шае.

В момента актрисата е заета с германския телевизионен проект „Сцена на престъпността“ (Tatort). Заедно с актьора Аксел Милбърг играят детективи, разплитащи сложни престъпления. Сибел продължава да отделя много време за работата си в обществени кампании срещу насилието и натиска над жените. Често е канена в журито на международни филмови прожекции. Например през юли 2017 г. Кекили участва в съдийския екип на Одеския международен филмов фестивал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл