Сидеров: Патриотите можем да се явим заедно на евровота, но има белези на разтрогване на брака

Снимки: Пламен Стоименов

Вариантът „Обединени патриоти“ да се явим заедно на евроизборите не е изключен, но има белези на разтрогване на брака. Това коментира лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по повод декларацията на НФСБ, че преустановяват преговорите с ВМРО за явяване на евроизборите.

„Поне осем месеца поставям този въпрос и вече реших да не го поставям, защото започва да излиза, че много настоявам. Започнаха да вървят такива слухове, че аз държа да водя листа, поставям условия и прочее. Затова престанах да поставям този въпрос“, обясни Волен Сидеров.

На въпрос дали ще излизат с обща листа, Сидеров заяви, че е разбрал от декларацията на НФСБ, че не искат да се явяват с ВМРО.

По думите му, евроизборите са важни за България и не е ясно защо според Валери Симеонов това не е така. Според лидерът на "Атака" обаче това е липса на стратегически поглед. „Става дума за геополитически избори. Става дума за една битка за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм и антиглобализъм“, обясни той и посочи, че Европа трябва да се еманципира от САЩ.

„Самият Тръмп казва, че Европа не го интересува толкова. Имаме шанс Европа да започне по-самостоятелна политика, икономически, енергийно, всякакви, да се разгледат санкциите срещу Русия. Крайно време е да бъдат разгледани и да паднат. По тези въпрос програмно ние как ще се разберем, още не сме говорили. Не е само въпроса „Хайде отиваме заедно“. Отиваме, но с каква програма, с какви идеи“, попита Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира още, че никога не е бягал от събиране на малката коалиция и е готов още днес да инициира такова.  „Още днес ще им се обадя на колегите Каракачанов и Симеонов и ще ги поканя. SMS ще им пусна“, каза Сидеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика