Сидеров след среща с шефа на НСО: Обсъдихме нападението над съпругата ми Деница, но за момента нямаме нужда от охрана

Снимка: Архив

На коалиционен съвет ще поставя темата за реформи в МВР, каза лидерът на "Атака"

С началника на НСО обсъдихме нападението над моята съпруга, но за момента семейството ми няма нужда от охрана. Това каза пред журналисти лидерът на Атака и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров след срещата си с началника на НСО ген. Данчо Дяков за случая с нападението на суданския гражданин над неговата съпруга Деница Сидерова.

Сидеров обясни, че ген.-майор Данчо Дяков се е интересувал от това какво се е случило и дали има ли нужда да осигурява охрана за него и семейството ми. „Обсъдихме случая. Аз казах, че за момента няма“, каза Сидеров и уточни, че са се разбрали да поддържат връзка и началникът на НСО да му даде допълнителна информация, за да преценят добре дали има нужда от постоянна охрана.

На въпрос дали се чувства застрашен Сидеров заяви, че има ситуации, в които без да се чувстваш застрашен, има заплаха за семейството ти. „Аз съм имал предложение за охрана и друг пъти, може би преди две години и половина. Тогавашният шеф на НСО и шефът на ДАНС дойдоха при мен с извадки от интернет, където бяха посочени политически лидери от различни страни, включително и аз и имаше заплахи за тях от ислямисти. Тогава отказах охрана, защото на подобен тип ислямисти едва ли ще им попречи придружаване на НСО до 18.00 часа“, каза Сидеров и уточни, че ислямистите не излизат в почивка.

На коалиционен съвет в понеделник ще поставя темата за реформите и реорганизацията в МВР, каза Сидеров във връзка със среща на депутати от партията му с премиера Бойко Борисов.

„Темата беше по-скоро не толкова оставката на вътрешния министър. Не знам дали въобще е станало дума за него, колкото отношението в коалицията и как тя ще продължи“, каза Сидеров. На въпрос дали има нещо извънредно, Сидеров обясни, че не е новина, че се появяват проблеми. „Те се решават чрез диалог и разговор. В случая моите колеги са потърсили срещи с Борисов за няколко въпроса, които са свързани и със законодателство и с отношения между патриоти и ГЕРБ, както и отношенията в патриотичната коалиция“, каза той.

Попитан дали има сблъсък между него и вицепремиера Валери Симеонов, Сидеров заяви, че никога не си е крил критиките към него. „Нашите отношения с него са абсолютно открити. Не знам те дали се харесват или не, но са открити. За мен е по-важното това, отколкото всичко да е скрито покрито, а всъщност да има проблеми“, заяви още Сидеров.

На въпрос дали "Атака" продължава да иска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, отговори, че този въпрос си стои. „Тук за мен темата е реорганизацията на МВР, реформите, които трябва там да се направят. В тази връзка и моите колеги са търсили среща с Борисов. Аз също ще поставя това нещо на коалиционен съвет, който най-вероятно ще бъде следващия понеделник, защото това е тема за всички. Тук не става дума за избора на един или друг човек, а за работата на МВР“, допълни лидерът на „Атака“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България