Силвано Пранди повика шестима нови

Силвано Пранди повика шестима нови в разширения състав от 30 състезатели на националния ни отбор по волейбол. Италианския треньор е заложил на Гордан Люцканов и Ивайло Лалов от „Левски“, на Георги Петров и Мартин Иванов от „Нефтохимик“, на Радослав Парапунов от колежанското първенство в САЩ, както и на Николай Колев от „Черно море“ (Вн). Сред опитните играчи няма изненади. Присъстват Цветан Соколов, Георги и Валентин Братоеви Николай и Розалин Пенчеви, Тодор Скримов, Тодор Алексиев. В състава се връща и либерото Владислав Иванов. Все пак на 21 май наставникът ще обяви кои 25 волейболисти ще продължат в Лигата на нациите.

Отборът ще започне подготовка в понеделник с 15 състезатели в тренировъчната зала „Арена Армеец“. Занятията ще бъдат водени от помощник треньора Андрей Жеков, докато Пранди приключи клубните си ангажименти с френския „Шамони“ А в следващите дни ще се присъединят и останалите играчи.

На 23 май тимът пътува за Белград, където в следващите два дни ще играят контроли със Сърбия. А на На 27 май „трикольорите“ пътуват за Аржентина за първия турнир от състезанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт