Силен ден за българите в Лига Европа

Българските футболисти, подвизаващите се в груповата фаза на Лига Европа, имаха много поводи за радост в четвъртък вечер. Общо четирима родни легионери взеха дейно участие за своите клубове и бяха в основата на позитивните резултати.

Националът Георги Миланов донесе успеха на МОЛ „Види“ над ПАОК с 1:0 в Унгария. Полузащитникът се разписа след красив удар с глава в 50-ата минута, а малко след това бе заменен. За Миланов голът бе първи в евротурнирите. Победата на унгарския шампион може да се окаже безцененна. Два кръга преди края на груповата фаза палачът на „Лудогорец“ мечтае за място на 1/16-финалите. Тимът на Миланов има 6 точки след 2 успеха над гърците и при определени обстоятелства може да се класира за следващата фаза дори и само при равенство с БАТЕ (Борисов). В другия мач от групата „Челси“ спечели с минималното 1:0 в Беларус след гол на Оливие Жиру.

А в същото време Ивелин Попов изигра първият си двубой като титуляр за „Спартак“ (Москва) в групите през настоящата кампания. Капитанът на „лъвовете“ се отблагодари подобаващо на наставника Раул Рианчо за доверието със силни изяви при успеха с 4:3 над „Рейнджърс“. Попето асистира фамозно за първия гол и участва в атаките при други два. Руският гранд стигна до успеха, въпреки че на 3 пъти изоставаше в резултата.

„Важно е сега да си вземем мача с „Рапид“ (Виена), а след това да търсим поне точка срещу „Виляреал“, коментира Попов след победата в Москва.

С голов пас се отличи и Едисон Йорданов, бранителят на „Дюделанж“. Неговият тим обаче загуби тежко с 1:5 от „Олимпиакос“ като гост. А Симеон Славчев и „Карабах“ взеха първи успех в турнира след изненадващо 1:0 над „Ворскла“ в Украйна. Халфът игра пълни 90 минути в мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят