Симеон Славчев: В "Движение 21", който си позволи различна позиция от тази на председателя, бива обругаван и посечен

Симеон Славчев

В Националния съвет на партията, който си позволи различна позиция от тази на председателя, бива обругаван и посечен и то на висок глас. Това заяви в предаването пред БНР Симеон Славчев, досегашен заместник-председател на "Движение 21" и общински съветник, след оттеглянето си от партийния пост.

Славчев твърди, че в "Движение 21" се налага стил на работа, типичен за политическите партии на статуквото, срещу което се е обявило Д 21, но само на думи.

На първо място в мотивите си написах, че партията се ръководи като еднолично търговско дружество. Говоря за принципа на взимане на решения. Записал съм и други важни неща, които не публикувах във Фейсбук, защото са неща "от кухнята", обясни Симеон Славчев.

Той няма да се оттегли от Столичния общинския съвет, защото е избран и преференциално.

Аз и моят екип сме правили цялостната кампания и платформа за местните избори и ще продължа да отстоявам каузи, каза още Славчев: "Работя въобще "Движение 21" да го има на терена, да го има в София."

Запитан грешка ли е сближаването на "Движение 21" с АБВ, той посочи:

"Когато се вземат такива стратегически решения, те трябва да бъдат обсъдени много широко. Говоря и за предната коалиция с НДСВ. Стана дори скандал в Националния съвет, много грозна сцена. След изборите целият състав на Националния съвет стана и каза, че това е било грешка. Някой да понесе отговорност за тази грешка, защото беше еднолично взето решението?"

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика