Симеон II на годишната среща на говорителите на Европейските епископски конференции: Никоя страна не може да e сама в съвременния свят

Симеон II прие участниците на годишната среща на говорителите на Европейските епископски конференции от 25 държави в двореца „Врана”. Тя се проведена за пръв път у нас от 7 до 11 юни, съобщи официалният сайт на Симеон Сакскобургготски.

Сред темите на срещата бе десетгодишното членство на България в Европейския съюз, реалностите и предизвикателствата пред страната ни. Н.В. Цар Симеон II подчерта пред повече от 40 делагати и лектори на конференцията положителния ни опит да бъдем част от един от най-елитните клубове на света, какъвто е Европейският съюз. Царят отбеляза, че нито една страна, независимо колко значима е в икономическо, историческо или културно отношение, не би могла да просъществува сама в съвременния свят.

Симеон II сподели убеждението си, че повечето процеси са комплекс от събития и личности, но построеното през последните 60 години е много и няма да бъде изгубено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България