Синдикати и работодатели скочиха срещу Община Пловдив заради липса на диалог

Синдикати и работодатели скочиха "ан блок" на Община Пловдив заради "многократно и системно нарушение на правилата за работа на Съвета за тристранно сътрудничество" и тотално абдикиране от него. Структурите на КНСБ и КТ "Подкрепа" и 6 работодателски организации изпратиха обръщение до кмета Иван Тотев и председателя на ОбС Савина Петкова по повод отношението на градската управа под тепетата към социалните партньори и социалния диалог на ниво община.

Синдикати и работодатели посочват като примери несвикването на Съвета за тристранно сътрудничество на всеки три месеца, отказ за провеждане на заседания на Съвета и на комисиите към него и препятстване работата на органите. "Всичко това за нас категорично показва явния отказ от социално сътрудничество със социалните партньори от страна на Община Пловдив.

Преди приемането на бюджета на Община Пловдив за 2017 г. тристранният съвет не бе свикан въпреки депозираното писмено искане и нямахме възможност да изразим нашите мнения и становища по същия", се казва в официалното становище на местните синдикални и работодателски структури. Те са категорични, че ако Община Пловдив продължи политиката си на отказ за комуникация със своите социални партньори, ще поставят този проблем за решаване пред Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони