Синдикати се жалваха на губернатор за болнични заплати в Шумен

Новият областен управител на Шумен Валентин Александров проведе среща с ръководствата на КНСБ и "Подкрепа" за проблеми, свързани с управлението на местната болница.

Те са уведомили за недоволство сред работещите в лечебното заведение и готвен протест пред сградата на хирургическия блок в сряда. Поставят искания за спешна проверка на финансовото състояние на болницата, подновяване на преговорите за увеличаване на работните заплати и пълна прозрачност от ръководството на болницата по отношение на трудовите и осигурителни отношения в МБАЛ-Шумен.

След проведените срещи областният управител Александров провел разговор с министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и го информирал за исканията. Здравният министър съобщил, че ще инициира провеждане на общо събрание на МБАЛ-Шумен.

На него ще се обсъди изпълнението на проекта по ОП„Региони в растеж“, насочен към модернизация на здравната инфраструктура на спешната медицинска помощ, ще бъде направен преглед на финансовото състояние на МБАЛ-Шумен и ще се набележат оздравителни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони