Синоптикът Анастасия Стойчева: През април ще има повече вятър, облаци и дъжд

Снимка: Архив

Времето през април ще бъде по-динамично от отминалия март и ще бъде съпътствано с повече вятър, облаци и дъжд, прогнозира в Сутрешния блок на БНТ синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология по БНТ.

През април ще има доста валежи в сравнение с март, а максималните температури няма да надхвърлят 20 градуса. Във високите части на планините, над 1500 м ще има нови валежи от сняг.

Прогнозата за тази събота и неделя отново е за дъжд. Активните атмосферни процеси, които се движат на Изток, в момента са в Средиземноморието. Циклонът, който ще достигне до нас в сега е над Корсика.

Въпреки, че ни очакват още превалявания, от днес до края на седмицата, значителни валежи няма да има и количествата няма да са толкова съществени.

"Днес и утре за малко ще си отдъхнем. В събота отново в Западна и Централна България ще има по-значителни валежи", каза Анастасия Стойчева.

Силните превалявания през изминалите два дни са довели до повишаване на нивата на реките в долните течения на Искър и Осъм, където покачването на водата е с 86 сантиметра, а също и на река Марица край Пазарджик и във водосбора на река Арда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето