Синоптик: Топло време в началото на март

Кадър от БНТ

Днес ще усетим по-чувствителна промяна в температурите, с преминаване през страната на студен атмосферен фронт. Поривите на вятъра могат да достигнат до над 85 км/ч. Това каза пред БНТ Павлета Терзийска.

Температурите ще се понижават - в Западна България 5-6 градуса в следобедните часове. Застудяването няма да подмине и източните райони, където температурите ще се понижат по-чувствително утре. Очакват се и валежи.

"При това понижение на температурите очакваме вечерта във високите котловини полета на Западна България да премине в сняг", каза Терзийска.

"Мощна буря от Сахара връхлетя островите. Пясъчната буря, която обхвана Канарските острови, е причинена именно от силния вятър. Интересното е, че по-дребните частици от пустинята Сахара могат да достигнат дори Северна Европа", каза още тя.

"Тази нощ ще спре да вали, но утре отново ще превалява дъжд. В петък застудяването ще се усети и в югоизточните райони. Но пък в неделя ни очаква затопляне. Повишението на температурите ще продължи и през първата седмица на март, когато ни очакват значително по-високи за началото на месеца температури", коментира Терзийска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето