Синоптичката Нора Шопова: Няма да ме видите гола!

Ценя неприкосновеността на интимните си части, прекалено много уважавам и семейството си, категорична е красавицата, която замени Деси Банова на телевизионния екран

- Нора, разбрах, че ваша мечта е била да се реализирате в телевизията. Вие сте свикнала с обективите, но имате ли тайна, която ще ви помогне и на екрана?

- Тайната е в начина, по който възприемам работата си – а именно като всяка друга. Уважавам я, ценя я и й отдавам 100% от професионализма си.

- Кога се прибрахте за постоянно в България?

- Взех решение да се установя тук преди близо две години, но процесът бе по-сложен, отколкото предполагах. Така около средата на февруари 2017 г. (след престой в Атина) спрях да кръстосвам света с къща в куфара и започнах да приемам само direct booking (б.а. - в света на модата означава, че клиентът може да наеме модела за определена фотосесия без кастинг, директно чрез модната агенция, която го представлява).

- Още ли сте модел на една от най-големите английски модни агенции Premier Model Management?

- Да, разбира се. Международното семейство от агенции, с които работя, е прекрасно. И смятам занапред само да го разширявам. Високо ценя съвместните ни проекти и винаги се старая да давам най-доброто от себе си в името на изключителните резултати, които постигаме.

- Имате хиляди фотосесии, но нито една гола снимка. Защо? Каква е причината?

- Този въпрос винаги много ме е развеселявал. Не знам кой и кога е провъзгласил неотменна връзка между голотата и модата. Смятам, че има достатъчно хора, лица и тела за всеки тип работа. Аз лично ценя високо неприкосновеността на интимите си части (те не случайно се назовават с това име), прекалено много уважавам и семейството си. Затова няма да ме видите гола из страниците на списанията. Ето – явно кариера може да се изгради напук на всеобщите разбирания.

- Какво е най-ценното, което ви взе и даде светът на модата?

- С времето осъзнах, че всяко тежко предизвикателство, с което съм се сблъсквала през годините, ми е давало повече, отколкото е отнемало, така че светът на модата ми даде много! Това ще кажа. Даде ми увереност, очи за света и сърце, с което да обичам не само близките си, но и самата себе си.

- С кои световноизвестни хора в модата сте работили?

- В нашата работа важни са фотографите. Те правят моделите известни. Повечето имена, които бих изброила, няма да говорят нищо на любителската аудитория, но сред тях се нареждат светила в света на модата, които присъстват в световни топ класации, отснемали корици и кампании за най-добрите от най–добрите. Впечатления много. Случки също – все пак говорим за активни и динамични шест години пред обектива. Научих, че дори да смятам, че съм подготвена за всичко – винаги ще се намери какво да ме изненада.

- Как ви откриха за модата?

- Като на шега! Буквално. Срещнах се с Дидо, нашия агент от "Ивет фешън", случайно. И докато си пусках дебели вежди и свиквах с нетипичната за онова време изчистена визия на красива жена без капка грим – вече пътувах за първите си ангажименти в Ню Йорк. От моя страна, с времето успях да развия потенциала си с постоянството и упоритост.

- Бързо ли започнахте да печелите или се оказа труден процес?

- Като във всеки бранш, и тук се изисква постоянство и сериозна сеитба, за да пожънеш плодовете от труда си. Не отне никак малко време – изминаха около три години, които си бяха цяла вечност за мен, но обръщайки се назад, виждам, че всеки един миг си е струвал.

Ясновидката Зеви:

Никога не правете непоискано добро

На Слави Трифонов ще му провърви в политиката, ако използва пълното си име Станислав

- Зеви, знам, че рядко говорите за политика. Преди 9 години казахте, че Бойко дълго ще управлява. Май познахте. Ще изкара ли този мандат докрай?

- Бойко е роден в силна звезда да е лидер, в която сфера на живота си избере. Той е избрал политиката и това ще продължава да прави. Няма да падне от власт. Никой не може да му вземе това, което му е дадено при раждането му. Ако той иска да продължи напред, ще продължи. Ако иска да се откаже, той сам ще го направи. През последните две години обаче не е добре със здравето - с нервите. Той е в голямо напрежение. Непрекъснато му правят номера и понякога му писва, но показва силен харектер и че няма да го победят така лесно. Много му завиждат, но на него му е дадено да е лидер. Има много силен късмет.

- Има ли жена до Бойко?

- Бойко не е оставал без жена. Това, че не подписва в Брачното заради мераците на хората, не значи, че е самотен. Бойко е човек, който не обича да му бъркат в интимния живот и затова е много дискретен.

- Заплашен ли е от атентат?

- Няколко пъти, назад във времето, е изпадал да взима по-сериозни мерки за сигурност, и в момента даже, но няма да го убият.

- Доган докога ще стои в сянка?

- Той си управлява, но чрез наставник. Колкото е нисък и дребен, толкова има голям мозък. Той има много добро комбинативно мислене. Много добродушен човек е, но винаги се ръководи от разума. Не е високомерен, земен човек е.

- Слави Трифонов ще успее ли в политиката?

- На Слави му правят яко сечено и никой не иска да го допусне да влезе в политката, за да не им пречи, но ще успее, ако стане по-напорист. Името му е Станислав и занапред трябва официално да се представя като Станислав Трифонов, за да му тръгне по-добре. Той е много емоционален. Трябва да се абстрахира от емоциите, за да успее. На него нещата му стават на 50 процента, защото е наложил галеното си име Слави, а не пълното. Хубаво е да помисли за това.

- Как е със здравето?

- Поддържа си здравето.

- Лили Иванова докога ще пее?

- Като Алла Пугачова. До последен дъх.

- На успели и известни хора като Бойко, Слави и Лили Иванова случва ли се зложелатели да им правят черни магии?

- Случвало им се е.

- Зеви, търсят ли ви да правите черни магии?

- Аз съм проводник на доброто! Да не ме търсят зли и нечестиви души! Отказвам на всеки, който ме търси, за да отмъсти или да причини лошо някому. Работя основно с молитви, а докато ги произнасям, изпадам в транс. Те са фокусирана енергия, носеща мощен заряд. Когато се моли, човек обменя енергията си с тази на Създателя и я вдъхва в желанията си. Имам молитви, които произнасям стотици хиляди пъти за добро. Не деля хората на бедни и богати, а на добри и лоши.

- Разбирате ли още от вратата дали ви търсят за добро или за лошо?

- Видя ли, че имат нечестиви помисли, ги връщам още по телефона. Преди време при мен дойде висша държавна служителка. Видях в огромната й чанта пачки с пари. Изгоних я, защото взема хляба от устата на хората и прибира рушвети за един подпис. Аз не съм отговорна само пред човеците, но главно пред висшите сили на светлината, които са ми дали дарбата.

- Не си ли натоварвате с тегобите на хората, които ви търсят за помощ?

- Аз съм се родила с тази дарба и я приемам като мисия. Аз съм вярващ човек, спазвам всички пости и всяка вечер още от малко момиченце прехвърлям хиляди зърна от броеницата за молитвите си, правя го като ритуал. От най-ранна възраст съм предупреждавала близките ми за неща, които ще се случат. Магията е нещо, което се прави върху съдбата на човек, пряко волята му и който си мисли, че има бяла магия, греши, защото всичко, което руши предначертаното, е против съдбата. Наричането за любов също води до нещастие. Не поръчвайте на баячки и ходжи зли прокоби и черни магии за смърт. Уж сме в България, а пък все едно, че сме Африка - наоколо е пълно с хора, които правят заклинания! Нека да предупредя за пореден път: шамарът на Бог е безшумен, но много боли, защото всяко нещо, което се опитва да пренареди начертаната от Господ съдба, води до нещастие, дори да има временен ефект. Аз моля хората да не си вредят! Да не се занимават с черни магии! Когато мислиш и даваш добро, то се връща многократно! Всичко на този свят се връща – особено стореното зло, ако не на теб, на поколението ти.

* Деси Банова на екран в ново амплоа

* Андреа подписа договор с румънски продуценти

* Златка Райкова влиза в "Като две капки вода"

* Венета Райкова ядоса Ева от "Тоника"

* Жени Калканджиева готова да роди щерка на Тачо

* Проф. Връбка Орбецова:

Всяко възпаление трябва да се лекува

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 21 ФЕВРУАРИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл