Синът на наркодилъра Руси Полковника влиза в затвора

Снимка: Архив

Съучастието с баща му е разкрито при спецакция срещу наркоразпространието във Варна

Синът на варненския наркодилър Руси Полковника – Стоян Д., ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при общ режим и ще плати глоба от 20 000 лева. Това се случи, след като подсъдимият за държане с цел разпространение на различни видове наркотични вещества, извършено в съучастие с баща му Руси и още един съучастник, се призна за виновен и сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което съдът е одобрил, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. С друго определение на Варненския окръжен съд му има наказание от 5 месеца лишаване от свобода за предходно осъждане за нанасяне на телесна повреда, тъй като сегашното престъпление е било извършено в изпитателния срок на предишната присъда.

40-годишният син Стоян Д., 34-годишният Константин К. и 63-годишният Руси, известен като Руси Полковника, бяха установени като извършители на престъплението по време на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението във Варна на 18 април тази година.

При претърсване на къщата на Руси в местността Ракитника край Варна, където живеел и неговият син Стоян, бяха намерени и иззети над 200 грама кристали и над 150 пакетчета марихуана. Наркотиците били укрити в бидони, заровени в двора. Тогава бяха претърсени 11 адреса и автомобили. При лични обиски на обвиняемите бяха намерени и иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни. От дома на обвиняемия Руси Д. полицията иззе тогава марихуана, скрита около колибата на кучето му. Според обясненията му тревата била за негова лична употреба. Част от течния наркотик, известен като еликсир или масло от марихуана, е бил в спринцовки. 60 мл от течната дрога се добивала от 1 кг тревиста маса марихуана. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лева на уличния пазар. Намерени са били и 75 000 лева в обвиняемите, които също са иззети. 50 000 лева в различна валута били съхранявани в банкова касета, другите - в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на баща му.

Определението по споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. Стоян Д. вече е вкаран зад решетките във Варненския затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право