Синята зона в Пловдив поскъпва от 1 април

Цената на паркирането става от 1.50 на 2 лв.

Синята зона в Пловдив поскъпва от 1 април, като цената й става от 1.50 на 2 лв. Това реши Общинският съвет. "За" предложението на администрацията гласуваха 28 общински съветници, „против“ бяха 17, а един се въздържа.

Повече от час продължиха дебатите в зала. Мотив на кмета Иван Тотев, който е вносител на предложението, е, че увеличението на цената на "синя зона" ще подобри внедряването и поддръжката на съвременните системи за таксуване, ще бъде ограничено и безразборното паркиране в центъра на града, съобщава Радио Пловдив.

Според опозицията обаче по- високата цена няма да подобри обслужването на гражданите, а само ще ги натовари финансово.

Общинският съвет гласува и предложението за поскъпване на таксите за масите за сервиране на открито. Увеличението е с 20 % и влиза в сила от началото на месец март. Така цената за месец се увеличава от 20 на 24 лв.

След ожесточен дебат общинските съветници приеха две точки от дневния ред, коти касаят ползването и поставянето на рекламно- информационни елементи на недвижими имоти да отпадне и да се гласува на следващо заседание на местния парламент.

За целта и за да се постигне по-добър диалог между бизнеса и администрацията бе създадена комисия, която ще чуе и обсъди предложения на Асоциацията за външна реклама. Така ще се подобрят подобренията в наредбата и тя ще бъде внесена за гласуване на някоя от следващите сесии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони