"Синята зона" в Пловдив е възможно да е с нови цени след Нова година

Пловдив има определена териториална специфика, поради която в общината се обсъждат варианти за зониране на града. Възможно е на някои места водачите на автомобили да заплащат 1.50 лв. за час престой в "синята зона", а на други - по 2 лв. "При всички случаи предложението трябва да бъде прието консенсусно от Общинския съвет", декларира кметът на Пловдив Иван Тотев.

За обществено обсъждане в сайта на община Пловдив е качено предложението за увеличение на цената на престоя в "синята зона" от 1.50 лв. на 2 лв. с включено ДДС след Нова година. Кметът Тотев аргументира предлаганата промяна с дефицита на свободни паркоместа в центъра при цена от 1.50 лв. Според него една от целите на въвеждане на по-високата такса е да регулира паркирането в централната градска част, като осигури свободни паркоместа.

"В момента тази цел е неизпълнима", категоричен е Тотев. С допълнителните приходи ще бъдат закупени 3 нови "паяка", тъй като сегашните два не смогвали да вдигат всички неправилно паркирани коли из центъра на града под тепетата.

Ако предложението за нова такса от 2 лв. за час престой в "синята зона" бъде прието от старейшините в местния парламент, това ще е втора промяна на цената на услугата в Пловдив за по-малко от година. Допреди 3 май 2016 г. тя бе едва левче за 1 час.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони