"Синя" окупация в Разград

Феновете на "Левски" ще окупират Разград в събота за дербито на кръга с "Лудогорец". Чакат се около 2000 привърженици на "сините" да подкрепят лидера срещу шампиона на България.

"На гостуващия отбор да бъдат предоставени билети не по-малко от 10% от официално лицензирания капацитет на стадиона", пише в наредбата на БФС за първенствата и турнирите за сезон 2018-2019.

"Лудогорец Арена" може да побере около 11 000 души. Това означава, че 1100 трябва да бъдат отпуснатият брой билети за феновете на "Левски". По всичко личи, че те ще са два пъти повече. Запалянковците вече изкупиха предварително предоставените 500 пропуска от Националния клуб на привържениците. В деня на мача домакините ще отворят специална каса за гостуващата агитка. Тя ще бъде "атакувана" от феновете на "Левски" от провинцията, като сериозно присъствие се чака от градовете Велико Търново, Варна, Шумен и Русе.

Секторът за гости на „Лудогорец Арена“ е с капацитет от 2 300 места и се очаква „Левски“ да запълни трибуната. Феновете на „сините“ срещат съдействие от страна на домакините, които не правят спънки на желаещите, които искат да подкрепят своя тим в събота.

По всичко личи, че предстои вторият най-посетен мач този сезон в Първа професионална лига. Досега най-много зрители имаше на дербито между ЦСКА и „Левски“ (0:1) – 23 000. Вторият най-посетен мач бе на „Герена“ между „сините“ и „Славия“ - 8300 души.

Снимка: Спортал

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ