Син екскмет на Пловдив намаза от феномена "11/11", стана депутат от ГЕРБ

Феноменът "13/13", който вкара в 43-ото Народно събрание 13-ата в листата на поставената №13 в интегралната бюлетина ПП "България без цензура" Анна Баракова, е на път да се повтори на пловдивска почва, мултиплициран по 3, но този път с два други номера - 11/11 и 10/10.

Бившият местен градски лидер на СДС и ДСБ и екскмет на Пловдив Спас Гърневски влиза в 44-ото Народно събрание от гражданската квота на ПП ГЕРБ с преференциален вот и благодарение на феномена 11/11. Гърневски бе поставен под №11 в листата на ГЕРБ Пловдив-град, която пък бе регистрирана под №11 в

бюлетината.

От феномена 11/11 пък намаза и 11-ият в листата на ГЕРБ Пловдив-област Запрян Янков. 45-годишният магистър по агробизнес работи в момента като организатор по експлоатация и поддръжка на хидротехнически участък в "Напоителни системи" и благодарение на събраните преференции измества четвъртия в листата на ГЕРБ Пловдив-област зам.-кмет на Община Раковски Младен Шишков.

Синдромът "10/10" пък явно е тресъл в неделя симпатизантите на БСП в Пловдивска област, които масово са дали своя глас за 10-ия в червената листа на социалистите, която бяха под №10 в интегралната бюлетина.

Печеливш в ситуацията се явява строителният предприемач Димитър Георгиев-Аргирчето, общински съветник от Земеделски съюз "Александър Стамболийски", коалиционен партньор на БСП. Освен него с преференции от БСП Пловдив-област влиза и петата в червената листа учителка от Карлово Веска Ненчева. 128 гласа не стигнаха на червенокосата фурия и №10 в листата на БСП Минка Сърнешка, да стане червен депутат от Пловдив-град, където събра 2737 преференции.

По неокончателна информация в Пловдив-град - 16 МИР, ГЕРБ печели 5 депутатски мандата, БСП – 4, Обединените патриоти и Воля – по 1 мандат. В 17 МИР Пловдив област ГЕРБ и БСП ще имат по 4-има депутати, а с по един ще са Обединените патриоти, ДПС и ПП Воля.

Избрани за депутати в 44-ото Народно събрание от 16 МИР Пловдив-град:

ГЕРБ - 5 (+1?):

Бойко Борисов

Менда Стоянова

Вежди Рашидов

Атанас Ташков,

Спас Гърневски

Ако Бойко Борисов стане депутат от 25-и МИР София град, от Пловдив град влиза и петият в листата под тепетата Димитър Лазаров. Шестият Александър Държиков засега е първа резерва, но има голям шанс да влезе в парламента, ако ГЕРБ състави правителство и Вежди Рашидов стане пак министър на културата.

БСП - 3 (+1?):

проф. Иво Христов

доц. д-р Георги Йорданов

Теодора Халачева

проф. Донка Александрова (?)

Обединени патриоти - 1:

Славчо Атанасов

ПП Воля - 1:

Нина Миткова

Последният 11-и мандат в града ще бъде преразпределен.

Депутати в 44-ото народно събрание от 17 МИР Пловдив-област:

ГЕРБ - 4:

Константин Попов

Христо Грудев

Данка Люртова

Запрян Янков

Младен Шишков

БСП - 4:

Георги Търновалийски

Манол Генов

Веска Ненчева

Димитър Георгиев

Обединени патриоти - 1:

Борис Ячев

ДПС - 1:

Джевдет Чакъров

ПП Воля

Елена Аксиева

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика