Сирийската армия започна офанзива срещу подкрепяните от САЩ сирийски кюрди

Снимка: Архив

Сирийската армия е освободила редица села източно от река Ефрат, които преди това са били под контрола на подкрепяните от САЩ доминирани от сирийските кюрди „Сирийски демократични сили“ (СДС), съобщи сирийска държавна телевизия в неделя, предава радио The Voice of America.

Държавната новинарска агенция SANA е съобщила в неделя, че подкрепяната от Русия сирийска армия е освободила четири села в близост до столицата на едноименната провинция Дейр-ез-Зор.

VOA обяснява, че сирийската армия е освободила от терористичната групировка „Ислямска държава“ частите на провинцията, намиращи се на запад от река Ефрат, докато СДС пое контрола над териториите на изток от голямата река.

Сблъсъците между двете армии досега са били редки, пише американската медия, докато правителствената армия беше съсредоточена върху разбиването на силите на терористите в западната част на страната.

VOA припомня, че „Ислямска държава“ вече загуби почти цялата си територия в Сирия и беше обявена за разгромена в Ирак през декември м.г. Но последните терористи са се укрили в големия граничен район между двете близкоизточни страни и от време на време осъществяват вилазки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток