"Сити" все още мисли за титла

"Манчестър Сити" не се е отказал от титлата. Това каза мениджърът Пеп Гуардиола. “Гражданите” допуснаха изненадваща загуба с 1:2 в гостуването си на "Нюкасъл" и дадоха шанс на "Ливърпул" да се откъсне още в класирането. Въпреки това, испанският специалист не се предава, тъй като до края на сезона има още 14 кръга.

"Ще ни бъде по-трудно сега, но знаем, че имаме шанс и трябва да печелим мачовете си – каза Гуардиола. - Когато изоставаш в класирането, нямаш право да губиш точки".

Мачът срещу "свраките" бе под номер 100 за Пеп начело на "Сити". Само Жозе Моуриньо има повече спечелени срещи от испанеца за този брой срещи във Висшата лига. Португалецът е с 237 точки, а Гуардиола с 234. Общото между двамата мениджъри е, че загубиха юбилейния си двубой 100 във Висшата лига от един и същи човек - Рафаел Бенитес.

Италианецът Маурицио Сари, друг популярен наставник в Англия, нападна отново звездата на „Челси“ Еден Азар. Мениджърът на тима от Лондон заяви, че халфът може да си ходи, ако не му се играе на „Стамфорд Бридж“. Белгийският национал многократно бе свързван с трансфер в „Реал“ (Мадрид), но постоянните спекулации ядосаха Сари.

„Ако иска да напусне, може да го направи“, каза треньорът.

„Бърнли“ пък спря с реми 2:2 серията на Оле Гунар Солскяер начело на „Манчестър Юнайтед“ от 8 поредни победи. Оказа се, че Шон Дайш, мениджър на скромния тим, никога не е губил мач от Висшата лига във вторник. С ремито на „Олд Трафорд“ статистиката му от 6 срещи е 3 победи и 3 равенства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят