Ситуацията във Войводиново се успокоява, кметът изведе ромите с бус

Събарянето на незаконните постройки във Войводиново.

Във Войводиново вече е спокойно. По-рано част от ромските семейства, напуснали домовете си след протестите в селото, се опитаха да се завърнат в къщите си в махалата.

"Явно са били посъветвани от адвокатите си да се върнат, но в махалата няма условия за нормален живот, а и е факт недоволството на всички останали жители на селото", каза кметът Димитър Тосев, предаде БНР.

Това отново породи недоволство сред останалите жители на селото. За да не се стигне до ескалация на напрежението, улицата към махалата беше охранявана от полицията.

Част от незаконните постройки в циганската махала вече бяха бутнати, но за 17 все още не са приключили съдебните процедури, тъй като заповедите за събаряне на кмета на Община Марица се обжалват.

В крайна сметка кметът успя да убеди пристигналите да не остават. "В момента аз ги карам с един бус и връщам в "Столипиново". Там са били при свои близки по всяка вероятност", каза още той.

Тосев не се ангажира със срокове за събарянето на останалите незаконни къщи в ромската махала във Войводиново, като подчерта, че ще трябва да преминат всички тези съдебни процедури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България