Си Дзинпин призова за безусловна лоялност към Китайската комунистическа партия

Президентът на Китай Си Дзинпин призова членовете на Китайската комунистическа партия (ККП) в четвъртък за безусловно изпълнение на партийните директиви и лоялност към централното й ръководство, в хода на реч за дисциплината и корупцията, излъчена на живо по държавните телевизии в Китай, предаде Ройтерс.

През последните пет години, в които е на власт, Си придоби повече власт, от всички свои предшественици от близкото минало и поведе война срещу корупцията в Комунистическата партия. Освен това, той даде да се разбере, че основните качества на партийните кадри трябва да са дисциплинираност, добросъвестност и честност.

В четвъртък той отправи поредния си призив за спазване на партийната дисциплина чрез дълга реч, излъчена по всички държавни канали в цялата страна.

„Когато централните органи на партията вземат решение за провеждане на определена политическа линия, всички партийни членове трябва да я изпълняват буква по буква“, заяви Си.

„По всяко време и във всяка ситуация, партийните лидери трябва да остават твърди и честни в изпълнението на дълга си и да бъдат безусловно отдадени на партията, както и да разбират решенията на централните органи“, добави китайският лидер.

Усилията в партийното строителство са „фундаментална гаранция“ за окончателното постигане на китайската мечта, подчерта Си, имайки предвид стремежа за обновяване на Китай, който да заеме своето достойно място в глобалната политика.

Държавният глава предупреди, че служебните лица, които не успяват да изпълнят политическите си задължения, ще бъдат държани отговорни за това. Освен това, той бе категоричен, че няма да има отпускане в усилията за изкореняване на корупцията, пуснала дълбоки корени в партийните структури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят