Си Цзинпин пред шефа на СЗО: Ще спечелим битката срещу "дяволския" коронавирус

Китайският президент Си Цзинпин изрази днес увереност пред гостуващия генерален директор на Световната здравна организация (СЗО), че ще спечели битката срещу "дяволския" коронавирус, който до момента е взел 106 жертви и с който се заразиха хора в редица страни, предаде Ройтерс.

Все повече държави планират да евакуират гражданите си от централния китайски град Ухан с население 11 милиона души, който е епицентърът на епидемията.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус и Си Цзинпин обсъдиха начини да се защитят китайците и чужденците в засегнатите от коронавируса райони и възможни алтернативи на евакуациите, съобщи говорител на базираната в Женева организация.

"Вирусът е дявол и не можем да позволим на дявола да се крие. Китай ще засили международното си сътрудничество и приветства участието на СЗО в превенцията на вируса. Смятаме, че СЗО и международната общност ще направят спокойна, обективна и рационална оценка на вируса, и Китай е уверен, че ще спечели борбата срещу вируса", заяви Си Цзинпин, цитиран от китайската държавна телевизия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия